Tårnskandale: Flere af entreprenørs projekter skal undersøges for betonsjusk

Foto : Morten Munk Andersen

Tårnskandale: Flere af entreprenørs projekter skal undersøges for betonsjusk

Københavns Kommune er bekymret for, om der også er problemer med betonen i de bygninger, der omgiver det skandaleramte 23-etager høje Njals Tårn.
Københavns Kommune vil have vished for, at betonproblemerne på Bryggens Bastion er isoleret til højhusbyggeriet Njals Tårn. Derfor vil Teknik- og Miljøforvaltningen også have undersøgt de omkringliggende bygninger, som Bach Gruppen har opført i det gamle militære øvelsesområde Bryggens Bastion på Amager. Det fremgår af en orientering, som er sendt til politikerne i Teknik- og Miljøudvalget. 
Vil du have fuld adgang til FacilityTech?

FacilityTech er mediet til dig, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Vi bringer ny viden om teknologiske løsninger, digitalisering, udbud, standarder og rammebetingelser, og via cases fra ind- og udland sætter vi fokus på de muligheder, udfordringer og løsninger, som du, står over for.

Njals Tårn
  • Københavns Kommune modtog i februar et anonymt tip der gik på, at betonbundpladen under højhusbyggeriet Njals Tårn på Amager var af ringere kvalitet end foreskrevet.
  • Siden har analyser fra Teknologisk Institut bekræftet tippet. Betonen i den næsten 90 meter høje bygning kan ikke leve op til krav om hverken miljøklasse eller styrke, og bundpladen er fyldt med støbeskel.
  • Bach Gruppen er via diverse datterselskaber både bygherre og entreprenør på projektet, som skal overtages af det svenske ejendomsselskab Heimstaden. 
  • Flere af Bach Gruppens adresser I Jylland og på Sjælland er blevet ransaget af politiet. Selskabet efterforskes for dokumentfalsk i forbindelse med betonleverancerne.
  • Bach Gruppen oplyser, at den mistænker datterselskabet BG Beton for at have leveret forkert beton til projektet og forfalsket følgesedler og fakturaer.
  • Byggeriet står pt. stille, og vil først blive genstartet, når Bach Gruppen har dokumenteret sikkerheden.