Svært at energistyre ud fra aktivitetsdata, men sparemulighederne gemmer sig i årsdata

Fodbold indendørs hal sport sportshal idrætshal futsal idræt børn gymnastiksal
Illustration: Matimix / Bigstock.
Et af målene med måle aktiviteten i sportshaller og andre kommunale ejendomme var at mindske energiforbruget, men det er sværere end som så, viser de foreløbige erfaringer.
Løsninger31. maj kl. 05:19

Aktivitetsmålinger i haller skulle blive en løftestang for grøn omstilling, når registreringen af brugen blev kombineret med data for energiforbruget og endda også med faciliteternes energistyringssystemer. Sådan lød det sidste år i en artikel i Kommunalteknisk Chefforenings blad Teknik & Miljø. 

Men det er ikke så let, at omsætte dataene fra de over tusind kameraer, der nu sidder i danske haller, skoler og kulturhuse til energibesparelser. Sådan lyder det fra en af de kommuner, der har længst erfaring med brugen, Kalundborg Kommune. 

»I forhold til energiforbruget, har vi konstateret, at det er meget lidt fleksibelt hos os i forhold til at regulere noget hen over et døgn,« fortæller Anders Hørberg, der er idræts- og fritidskonsulent i Kalundborg kommune således. 

Få fuld adgang til FacilityTech
FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger