Supermarkeder konkurrerer på lavt CO2-udslip

Coop 365 elforbrug fleksibilitet fleksibilitetsydelser
CO2-besparelser bliver i denne tid markedsført som slagtilbud på mælk og marabou-chokolade plejede at blive. Krigen i Ukraine har gjort supermarkedskædernes fossile energiforbrug både dyrere og mere risikabelt. Derfor har Salling fremskyndet udfasningen af gasfyr, og Coop forventer at have udskiftet alle olie- og gasfyr med varmepumper i 2023. Illustration: Coop.
Krigen i Ukraine har fået flere supermarkedskæder til at fremhæve og fremskynde investeringer i energirenovering og udfasning af fossile brændsler
Tendens28. april kl. 05:35

Normalt kæmper supermarkedskæderne om, hvem der har de laveste priser, men Ruslands angreb på Ukraine har fået priserne på en lang række dagligvarer til at stige, og både gjort kædernes årelange indsats for at udfase olie og naturgas af klimahensyn til en god historie, og til en indsats, de gerne vil fremskynde. 

I denne uge kunne Coop således fortælle, at kæden forventer at være fri for olie- og naturgas til opvarmning 1. juni 2023. 

Til den tid vil varmepumper, solceller og andre grønne energiformer have erstattet de fossile.

100 olie- og gasfyr i Coop

I september sidste år fortalte byggeteknisk chef Jesper Thorsgaard fra Coop Ejendomme, at omkring 100 af virksomhedens over 1.000 butikker stadig var opvarmet med olie- eller naturgasfyr. 

Få fuld adgang til FacilityTech

FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger