Styrelse advarer kommuner: Tjek om I har »typeskole-bygninger«

Typeskole egmose bach gistrup
Illustration: Build AAU. Se større version
Forpladerne på de »typeskole-bygninger,« som entreprenørfirmaet Bach & Egmose opførte over 120 af gennem flere årtier, kan falde ned - og muligvis medføre kollaps, konkluderer AAU-undersøgelse. Styrelse opfordrer kommuner til at tjekke bygninger
11. januar kl. 05:33

Gennemgå jeres bygninger nu. Så kort kan opfordringen i et såkaldt hyrdebrev fra Bolig - og Planstyrelsen til landets kommuner opsummeres. I sidste uge skrev styrelsen til alle landets kommuner om de såkaldte typeskole-bygninger, som Aalborg Kommune opdagede alvorlige problemer med i juni sidste år.


»Aalborg Kommune har konstateret, at fastgørelse af facadeelementer på i alt syv skoler er i så dårlig stand, at der var risiko for sammenstyrtning af dele af facaden,« står der i brevets  indledning. 

Byggesystemet Danske Typeskoler blev udviklet af entreprenørfirmaet Bach & Egmose i 1950’erne. Det er opbygget af præfabrikerede for- og bagelementer med isolering og hulrum i mellem, og var så billigt og hurtigt at bygge med, at det vandt stor udbredelse. 

Få fuld adgang til FacilityTech

FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.