Strategi får kritik: Regeringen kunne gøre langt mere for at fremme grønt byggeri

Skillevæg gipsplader byggeplads renovering
Illustration: Bigstock / Zazamaza. Se større version
Efter pres fra resten af Folketinget har regeringen udbygget sin strategi for bæredygtigt byggeri. Det udløser ros fra byggeriets parter, som dog savner, at regeringen som i Norge og Sverige bruger statens egne byggeopgaver til at drive udviklingen fremad.
29. april 2021 kl. 05:44
errorÆldre end 30 dage

Ordene »regeringen skal« optræder fem gange i de anbefalinger, som klimapartnerskabet for bygge- og anlægsbranchen afleverede til regeringen i marts sidste år. 

»Det vigtigste er ikke flere penge fra statskassen, men gode rammer, krav og efterspørgsel,« skrev byggefolkene, som konkret foreslog, at regeringen skulle lovgive om udfasning af fossildrevne maskiner på byggepladsen og stille krav om fossilfrie byggepladser ved offentlige byggerier.

Desuden foreslog branchefolkene, at Bygningsstyrelsen skal kræve produktspecifikke miljødata om de forskellige byggematerialer - som den norske pendant Stattsbygg har gjort i årevis - så de danske leverandører hurtigt får indhentet de relevante oplysninger og udarbejdet de nødvendige certificeringer. Det vil nemlig gøre det lettere og billigere for private bygherrer at stille de samme krav.  

Vil ikke gå forrest

Få fuld adgang til FacilityTech

FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.