Statsrevisorer skyder med skarpt mod Forsvarsministeriets for FM-svigt

Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse
Illustration: Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.
I 2016 udbød Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse Nordens største FM-kontrakt med en værdi på tre mia. kroner. Men hverken styrelsen eller ministeriet havde forberedt sig på, at skulle kontrollere kontraktvinderen ISS, som lovgivningen foreskriver. Det udløser misbilligelse fra statsrevisorerne og dyre ekstraregninger.
Indblik24. februar kl. 05:55
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Da Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse i november 2017 indgik en aftale med ISS om at virksomheden skulle stå for driften af rengøring, bygninger, arealpleje, tekniske installationer og kantiner på Forsvarets over 560 lokationer i Danmark, blev det lanceret med store forhåbninger og som et eksempel til efterfølgelse. 

»Man kan ikke undervurdere den her aftale. Den er ikke bare stor. Den er et brud med den traditionelle outsourcing-model. Den viser, at man kan tænke offentligt-privat samarbejde på en helt ny måde,« sagde ISS’ daværende direktør Flemming Bendt i en artikel på til brancheorganisationen DI’s hjemmeside. Og tilføjede.  

»Jeg håber, at aftalen kan være med til at åbne øjnene hos andre offentlige organisationer. Det her kan blive en referenceaftale, som andre kan bruge som inspiration.«

Få fuld adgang til FacilityTech
FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger