Statikermangel kan forsinke byggerier: Nødløsning på vej

Illustration: shawn_h / Bigstock
Illustration: Illustration: shawn_h / Bigstock. Se større version
11. december 2019 kl. 10:51
errorÆldre end 30 dage

Der er brug for omkring 250 statikere til at godkende byggesager, når nye regler træder i kraft til nytår. Men kun 17 statikere er blevet certificeret. Brandrådgivere er der også mangel på.

Kun 17 personer kan udføre teknisk byggesagsbehandling i Danmark efter nytår, hvor nye regler træder i kraft. Derefter kan kommunerne ikke længere foretage teknisk byggesagsbehandling, men kun kontrollere, om et byggeri overholder lokalplanen.

Fra nytår kan kun privatansatte certificerede statikere foretage teknisk byggesagsbehandling. Men indtil videre er kun 17 statikere blevet certificeret til denne opgave, så der er udsigt til en flaskehals, som kan medføre dyre forsinkelser af byggerier. Det skriver DR Nyheder.

»Det vil medføre forsinkelser i forhold til at igangsætte byggerier, hvis vi ikke får uddannet flere. Og så kan det jo få store samfundsøkonomiske konsekvenser for hele branchen,« siger administrerende direktør for entreprenørvirksomheden KPC Jesper Henkel til DR.

Læs også: Regeringen vil fjerne teknisk byggesagsbehandling fra kommunerne

Få fuld adgang til FacilityTech

FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.