Staten skruer ned på energisparekrav til sig selv

Foto : Alfa Studio/Bigstockphoto.com

Staten skruer ned på energisparekrav til sig selv

Den statslige forvaltning skal reducere energiforbruget med én procent om året frem mod 2030. Det er mindre, end den nuværende ambition, og både potentialet og behovet er langt større, lyder det fra rådgivere, interesse- og miljøorganisationer.
I 2030 skal energiforbruget i staten være mindst ti procent lavere end i dag. Det har et flertal i Folketinget besluttet og sendt et cirkulære om de nye krav i høring.
Vil du have fuld adgang til FacilityTech?

FacilityTech er mediet til dig, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Vi bringer ny viden om teknologiske løsninger, digitalisering, udbud, standarder og rammebetingelser, og via cases fra ind- og udland sætter vi fokus på de muligheder, udfordringer og løsninger, som du, står over for.

Husk at være logget ind med den e-mail, hvor du har dit abonnement tilknyttet. Oplever du fortsat udfordringer med din adgang, så skriv til support@ing.dk.

Prøv FacilityTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her

Nævnte firmaer

Fakta: Energisparekrav

Staten har i årtier søgt at mindske energiforbruget i statens institutioner med henblik på en sparsommelig drift og for at gavne klimaet. En målrettet indsats startede dog først i 2009, hvor et bredt flertal i Folketinget indgik en politisk aftale om at styrke energispareindsatsen i staten.

Energistyrelsens cirkulære fra 2009 om energieffektivisering i statens institutioner gjorde ministerierne ansvarlige for, at energiforbruget i 2011 skulle reduceres med 10 procent i forhold til forbruget i 2006. Målet blev langt fra nået, og på baggrund af et EU-direktiv fra 2012 blev målsætningen ændret til, at energiforbruget i 2020 skal være reduceret med 14 procent i forhold til 2006 - svarende til at skære én procent af energiforbruget per år. 

Kilde: Rigsrevisionen.