Står det til Bruxelles er der solceller på alle offentlige bygninger inden tre år

.
I EU-landet Cypern er der opsat solceller på de fleste offentlige bygninger. Her er det på Omodous Gymnasiet. Illustration: ..
Et udkast fra EU-kommissionen foreslår, at egnede offentlige bygninger skal have solceller installeret på taget inden 2025.
12. maj kl. 13:27

I et udkast gør EU-Kommissionen det tydeligt, at man vil gå langt for at blive fri for russisk energi. Kommissionen overvejer nemlig at igangsætte en række initiativer, der skal sørge for, at alle egnede offentlige bygninger har solceller installeret på taget inden 2025.

Det skriver mediet Euronews.

I udkastet skriver kommissionen, at »solenergi er essentielt for at kunne gøre EU uafhængig af russisk naturgas.«

Udkastet bliver højst sandsynligt publiceret i næste uge som en del af en række forslag, der skal gøre hele EU fri af russisk olie og gas.

Ét af de forslag bliver altså dette forslag om solceller på alle offentlige bygninger, som har fået det ligefremme navn European Solar Rooftops Initiative. Forslaget skal skære ned på fossil energi brugt i private hjem, kontorer, butikker og fabrikker.

Prisen på solceller er faldet med mere end 80 pct. over det sidste årti, men teknologien producerede kun fem pct. af EU's elektricitet i 2020.

Kræver handling i år

Planen kræver, at EU og nationale regeringer skrider til handling allerede i år og sætter en øvre grænse på tre måneder for at få godkendt en solcelleinstallation på et tag.

Få fuld adgang til FacilityTech

FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.