Sparer 1 GWh om året med sensorstyret BMS

Fornebu Technopolis Caverion Oslo Kontor BMS
Den gamle lufthavn i Fornebu nær Oslo har fået nyt liv som kontorbygning. Nu skal ejerne spare strøm med et digitalt driftanlæg. Illustration: Technopolis. Se større version
Lavere energiforbrug, kortere reaktionstid på fejlmeldinger og bedre indeklima er blandt de forventede gevinster efter multibruger-kontoret Technopolis, der er indrettet i Oslos gamle lufthavnsbygning Fornebu, har fået nyt Building Management System (BMS)
Løsninger5. oktober 2021 kl. 05:59
errorÆldre end 30 dage

At fylde en lufthavnsterminal med kontorer og computere er en overkommelig opgave. At sørge for effektiv drift af tekniske anlæg og skabe et indeklima, der er godt for alle, i en kontorbygning, som er designet til at rumme en helt anden funktion, har vist sig at være langt sværere.

Den erkendelse har ramt virksomheden Technopolis, der har fået ombygget den gamle terminalbygning i Oslo-lufthavnen Fornebu til et multibruger-kontorhus. Inde i bygningen kan man stadig se interiørdetaljer fra den gamle afgangshal, men i dag er det ikke rejsende men omkring 100 virksomheder, der fylder den 75.000 m2 de tre bygninger, der indgår i Technopolis' kompleks. 

Når udlejerne på Fornebu fik resultaterne af deres brugerundersøgelser ind, var der således lidt for mange, der havde krydset af ud for svarmulighederne ‘for varmt’ eller ‘for koldt.’ Desuden var der utilfredshed med, hvor lang tid det tog at få fikset tekniske fejl. Til sidst bestemte Technopolis sig for at gøre noget ved problemerne én gang for alle. 

Få fuld adgang til FacilityTech

FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.