Sommeren i FM: Nabostøjklager tredoblet, lækagealarm giver uventet gevinst og træbyggeri for færre knaster

lækage vandspild Ishøj Kommune Jan Ærtmann Frederiksen
Lækagesikring har vist sig at være en god forretning for Ishøj Kommune. Siden 2016 har ti skoler fået monteret lækagesikring, men kommunen bruger også målingerne aktivt til at opspore lækkende toiletter og vandhaner. Det har spare kommunen 200.000 kr/årligt alene på Vejlebroskolen, hvor Jan Ærtmann Frederiksen er teknisk serviceleder. Illustration: Ishøj Kommune. Se større version
10. august 2021 kl. 05:58
errorÆldre end 30 dage

Velkommen tilbage til det første regulære nyhedsbrev efter sommerferien. 

Vi håber, at FacilityTechs læsere har haft tid til at koble helt af. Derfor har vi samlet nogle af sommerens vigtigste historier indenfor bygningsdrift og vedligehold herunder. 

Klager over nabostøj tredoblet

Nu hvor de fleste er vendt tilbage fra sommerlandet, og vi skal til at tilbringe mere tid indenfor, bliver naboernes lyde atter mere påtrængende. Og ifølge Kristeligt Dagblad er naboernes lyde en stadig større kilde til irritation. 

I 2010 modtog politiet 7.121 anmeldelser fra folk, der følte sig generet af naboer, og det tal var i 2020 tredoblet til 21.882 anmeldelser.

Stigningen skyldes ikke bare, at coronaen tvang mange til at blive inden for hjemmets fire vægge i størstedelen af døgnet, for tallet var ifølge avisen også voksende, før virusen invaderede Danmark.

Få fuld adgang til FacilityTech

FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.