Sådan vil Bach Gruppen forstærke Bølgen

Bølgen Vejle Bach Gruppen beton Henning Larsen Sweco
Tre ud af de fem bygninger, der indgår i Bølgen i Vejle skal forstærkes, fordi bygningerne ved høje vindlaster kan svaje mere end tilladt. Illustration: Trekw / Wikimedia . Se større version
En del af byggeriet Bølgen, som Bach Gruppen har opført i Vejle, skal forstærkes for at leve op til lovens krav. Bach Gruppens rådgiver foreslår, at afstive de insitustøbte elevatorkerner med fladstål for at mindske udbøjningen af de øverste etager under ekstrem vindpåvirkning.
1. december 2021 kl. 05:50
errorÆldre end 30 dage

Selv med en mindre vindlast end oprindeligt forudsat kan de dele af byggeriet Bølgen, som Bach Gruppen har bygget, ikke leve op til lovens krav. Derfor skal de nu forstærkes. Det skriver Bach Gruppens rådgiver, Sweco, i et notat til Vejle Kommune, som FacilityTech har fået udleveret.

»Resultatet af beregningerne viser, at konstruktionen efter Ændringen (Bach Gruppens valg af et andet konstruktivt system end oprindeligt projekteret, red) ikke besidder det i det danske normsæts tilstræbte sikkerhedsniveau. Bygningen er som tidligere beskrevet ikke i risiko for svigt i konstruktionen. Dog viser beregningerne og analyserne, at deformationen i toppen af konstruktionen er over det tilrådelige. Derfor anbefaler Sweco, at der gøres tiltag for at reducere den samlede konstruktions udbøjning,« står der i notatet. 

Få fuld adgang til FacilityTech

FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.