Sådan har hoppeforsøg og studier af slagsange reddet Brøndbys tribuner

Brøndby Stadion tilskuere fans Sydsiden fodbold fodboldkamp
Illustration: Robert Hendel / Gonzales Photo / Ritzau Scanpix.
Ivrige fans var ved at hoppe tribunerne på Brøndby Stadion i stykker. En udskiftning var forestående, men studier slagsange og hopperi har nu vist, at forstærkning og overvågning er nok.
Løsninger11. november 2021 kl. 05:55
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Spændingen var i top, da FCK 24. oktober gæstede Brøndby Stadion til endnu et opgør, og hjemmeholdets tilhængerne heppede intenst på deres helte på banen. Men det var ikke kun på tribunerne, spændingen var stor. Under dem gik ingeniører fra rådgivningsfirmaet Rambøll rundt med øjnene rettet opad:

Kampen var nemlig den første i knap tre år med fuld belægning på de nedre tribuner på Brøndby Stadions berømte Sydside, efter at målinger af tribunernes bevægelser i november 2018 havde vist, at den såkaldte regningsmæssige bæreevne i de op til 14 meter lange TT-elementer var udnyttet med 135 procent, når Sydsidens tilskuerne hoppede i takt til slagsangene.

»Vores beregninger viste, at elementerne kunne tåle en nedbøjning på 31 mm, når vi regnede alle sikkerheder med. Kort efter kampen fik vi analyseret resultaterne og så en nedbøjning på 45 mm på et af elementerne, og en lidt mindre opbøjning, når elementet svingede op igen. Det var så meget, at vi ikke kunne anbefale at fortsætte brugen af tribunerne uændret,« fortæller Claus Pedersen.

Få fuld adgang til FacilityTech

FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger