Region H er træt af at slås: Søger strategisk partner til renovering for to mia. kr

Foto : Kommunikationsenheden Hvidovre Hospital

Region H er træt af at slås: Søger strategisk partner til renovering for to mia. kr

Region Hovedstadens politikere og byggefolk er trætte af dyre og langvarige konflikter med rådgivere og entreprenører og leder derfor efter strategisk partner til milliardindsats på hospitaler
Frem mod 2029 skal Region Hovedstaden bruge syv mia. kroner alene på renovering af sygehuse og behandlingsbygninger. Dertil kommer ombygninger og regionens øvrige byggerier. For at få så meget ud af pengene som muligt vil regionen imidlertid ikke udbyde opgaverne på den traditionelle vis men i stedet finde en strategisk partner.
Vil du have fuld adgang til FacilityTech?

FacilityTech er mediet til dig, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Vi bringer ny viden om teknologiske løsninger, digitalisering, udbud, standarder og rammebetingelser, og via cases fra ind- og udland sætter vi fokus på de muligheder, udfordringer og løsninger, som du, står over for.

Prøv FacilityTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her

Nævnte firmaer

Fakta: Renoveringsplan til 7 mia. kr

​I foråret 2018 blev der gennemført en tilstandsanalyse af hospitaler og andre behandlingsbygninger i Region Hovedstaden. Den viste, at flere af bygningerne og de tekniske anlæg er i alarmerende kritisk tilstand. 

Analysen viste et tilstandsgennemsnit på 1.8 på en skala fra 1 til 3, hvor 1 betegner kosmetiske skader og 3 er udtryk for, at bygningen er klar til nedrivning. Ca. en fjerdedel af bygningsmassen har et gennemsnit på 2.0 eller derover og er dermed i alarmerende kritisk tilstand. Det samme gælder en stor del af sikrings- og forsyningsanlæggene samt de tekniske installationer. 

Efterslæbet er størst på de tre store hospitaler fra 1970’erne, Rigshospitalet, Herlev Hospital og Hvidovre Hospital. 

I 2019 vedtog Region H at øremærke syv mia. kr. til renoveringerne frem mod 2029. De første fire år er der afsat 2,3 mia. kr. 

Kilde: Region Hovedstaden