Overarbejdshubs, delekontorer og bedre CTS-anlæg. Sådan vil Bygningsstyrelsen nå energisparemål

Christian Hauser kontorchef FM Bygningsstyrelsen
Illustration: Ulrik Andersen.
Staten skal frem mod 2030 skære ti procent af energiforbruget. Bygningsstyrelsen ser især muligheder i bedre varme- og ventilationsstyring og bedre arealudnyttelse - men det kræver omstillinger hos brugerne
Interview28. oktober 2021 kl. 05:34
errorÆldre end 30 dage

Under coronaepidemien fik Bygningsstyrelsen både en stor energispareopgave og flere kraftige hints om, hvordan de kan løse den. 

Mellem 2006 og 2020 er det lykkes staten at nedbringe energiforbruget med 18 procent -  i det sidste år dog hjulpet godt på vej af de omfattende hjemsendelser under coronanedlukningen - og i december 2020 vedtog Folketinget, at energiforbruget i størstedelen af de statslige bygninger skal være ti procent lavere i 2030 ift. 2018. 

»Vi skal fortsætte den gode indsats frem til 2030. Men da mange af de nemme energibesparelser allerede er gennemført, vil det med tiden blive sværere at gennemføre tilstrækkelige energibesparelsesprojekter for at nå sparemålene,« sagde vicedirektør Stig Uffe Pedersen fra Energistyrelsen den gang i en pressemeddelelse.

Energiforbrug faldt ikke som ventet

Men coronaepidemien har ikke bare hjulpet med at nå det hidtil gældende energisparemål. Den har ifølge Christian Hauser, der er kontorchef i Bygningsstyrelsens Center for Facility Management, også vist, hvor der kan hentes yderligere energibesparelser. 

Få fuld adgang til FacilityTech

FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger