Opposition afkræver ministre forklaring om “udvidet brandsyn” i plejeboliger

Branden på plejehjemmet Farsøhthus i 2018 kostede tre beboere livet og satte fokus på problemerne med brandsikkerheden i plejeboliger. I 2019 besluttede Folketinget derfor, at brandsikkerheden i plejeboliger skulle styrkes - blandt andet ved at udvide brandsynsordningen. Men det udspil, som regeringen nu er kommet med, indeholder reelt intet nyt, mener Danske Beredskaber. Både Ældre Sagen, støtte- og oppositionspartier vil derfor have regeringen til at udarbejde et nyt forslag.
Branden på plejehjemmet Farsøhthus i 2018 kostede tre beboere livet og satte fokus på problemerne med brandsikkerheden i plejeboliger. I 2019 besluttede Folketinget derfor, at brandsikkerheden i plejeboliger skulle styrkes - blandt andet ved at udvide brandsynsordningen. Men det udspil, som regeringen nu er kommet med, indeholder reelt intet nyt, mener Danske Beredskaber. Både Ældre Sagen, støtte- og oppositionspartier vil derfor have regeringen til at udarbejde et nyt forslag. Illustration: DBI. Se større version
Hverken støttepartier, opposition eller Ældre Sagen mener at regeringens udspil til at styrke  og udvide brandsyn i plejeboliger er tilstrækkeligt.
18. marts kl. 05:15
errorÆldre end 30 dage

Regeringens svar på, hvordan brandsyns-ordningen for landets plejeboliger skal forbedres, bliver hældt ned af brættet af både DF, Venstre, Radikale og Ældre Sagen. 

Efter en brand på plejehjemmet Farsøhthus i Norddjurs Kommune i 2018 kostede tre beboere livet, vedtog Folketinget i februar 2019, at regeringen skulle styrke sikringen mod brand i plejeboliger, og at brandsynsordningen skulle udvides. 

Den daværende transport- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) lagde op til, at brandsyn fremover også skulle indeholde et tjek af, om »om bygningen lever op til de byggetekniske krav.«

Intet nyt

Få fuld adgang til FacilityTech

FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Du har ikke tilladelse til at deltage i debatten. Kontakt support@ing.dk hvis du mener at dette er en fejl.
Forsiden