Økonomer kritiserer IDA’s Klimasvar 2045: Det er ikke en samfundsøkonomisk analyse

IDA
Illustration: IDA.
Den samfundsøkonomiske analyse er helt fraværende i rapporten i IDA’s seneste klimaplan, lyder det fra økonomisk vismand og professor i transportøkonomi. Forskere bag rapport afviser.
15. juni 2021 kl. 05:39
errorÆldre end 30 dage

Hvad er en samfundsøkonomisk analyse? Det er forskerne bag IDA’s Klimasvar 2045 og en række økonomier, som Ingeniøren har talt med, stærkt uenige om.

Striden er opstået efter at IDA i samarbejde med forskere fra Aalborg Universitet, har udgivet rapporten Klimasvar 2045, som giver en plan for, hvordan Danmark kan blive klimaneutrale i 2045 inden for energi- og transportsektoren.

I Vejdirektoratets beskrivelse af den samfundsøkonomiske metode, er en samfundsøkonomisk analyse beskrevet ud fra så mange omkostninger og effekter knyttet til et projekt, som det er muligt. På den måde bliver effekterne sammenlignelige, det kan man for eksempel se i den opdaterede VVM-undersøgelse af den 3. Limfjordsforbindelse, kaldet Egholmlinjen.

Men den form for samfundsøkonomisk analyse finder man ikke i det nye udspil ‘IDA’s Klimasvar 2045’, hvor ingeniørforeningen IDA og forskere på Aalborg Universitet har regnet på, hvad det vil koste at opnå klimaneutralitet i 2045 på energi- og transportområdet.

Få fuld adgang til FacilityTech

FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
16. juni 2021 kl. 14:20

Vi må komme videre. Økonomer har en stor del af skylden for at tingene går for langsomt. Lad os sætte retningen, se om vi har folkene til opgaverne der skal løses og så må vi finde en løsning på at betale regningen bagefter. Vi er allerede sent ude og hver dag vi venter jo dyrere bliver omstillingen