Nye brandkrav forbyder oplag i teknikrum. Kan udløse dyre ombygninger over hele landet 

rengøring moppe gulvvask opbevaring hylder kost
Illustration: Pryzmat / Bigstock.
I mange bygninger er teknikrum blevet brugt til opbevaring af blandt andet rengøringsmateriel - ofte med beredskabets accept. Men med det nye bygningsreglement er den praksis blevet forbudt - også i eksisterende bygninger. Så nu skal der findes plads til rengøringsvogne og toiletpapir andre steder.
5. april kl. 05:52
errorÆldre end 30 dage

Et opgør med årtiers sædvane kan udløse betragtelige regninger hos bygningsejere landet over. 

Sidste år udkom vejledningen om brandkravene i BR18. Og i den står der, at »teknikrum (ventilationsrum, el-tavlerum m.v.) må ikke anvendes til henstilling af inventar, varer og lignende.«

I modsætning til den normale praksis, hvor bygninger kun skal leve op til de krav, der gjaldt, da bygningerne oprindeligt blev opført, skal denne del af brandkravene overholdes af alle bygninger - medmindre de i forvejen er godkendt efter BR18. Og det kan både blive bøvlet og dyrt, advarer Jan Geisle, der er chef for teknisk service i Odense Kommune. 

Få fuld adgang til FacilityTech

FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
5. april kl. 08:20

Det har ikke været tilladt at anvende teknikrum for ventilation til depoter og lign. siden 2011/12, jf. DS428:2011, afsnit 3.2 (5). Bygningsreglementet henviser til DS428.