Ny aftale: CO2-krav til nybyggeri fra 2023

Foto
Illustration: Torben Eskerod.
Fra 2023 må større nybyggeri ikke udlede mere end 12 kg CO2/m2/år set over 50 års levetid. Det er ét af de centrale punkter i en ny politisk aftale om bæredygtigt byggeri.
9. marts 2021 kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage

Efter massivt pres fra byggebranchen og regeringens støttepartier bliver der allerede fra 2023 sat et lovbestemt maksimum for, hvor meget CO2 nye bygninger set må udlede, når man både indregner klimapåvirkningen fra produktionen af byggematerialerne, transporten, selve byggeprocessen, energiforbruget og vedligehold og udskiftninger over en 50-årig periode. Regeringen ville ellers tidligst indføre CO2-grænser fra 2027, men i dag er der faldet en politisk aftale på plads, hvor grænsen er blevet fremrykket. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Indenrigs- og Boligministeriet.

Boligminister Kaare Dybvad Bek (S) har ellers været afvisende overfor at fremrykke CO2-grænserne med henvisning til, at det både ville gøre byggeriet dyrere, og at der ikke var nok viden til at fastlægge grænserne.

Få fuld adgang til FacilityTech

FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger