NCC: Med sensorer kan vi halvere tomgangsforbruget

Højopløst energidata fra sensorer kan afsløre store potentialer for energieffektivisering og forbedre driften. Ifølge entreprenøren NCC kan man i kontorbygninger som virksomhedens eget
Gladsaxe Company House spare op mod 50 procent af energiforbruget uden for normal kontortid.
Højopløst energidata fra sensorer kan afsløre store potentialer for energieffektivisering og forbedre driften. Ifølge entreprenøren NCC kan man i kontorbygninger som virksomhedens eget Gladsaxe Company House spare op mod 50 procent af energiforbruget uden for normal kontortid. Illustration: NCC. Se større version
Fire års brug af sensorer i kontorbygninger har vist entreprenørgiganten NCC, at der er store besparelser at hente - ikke mindst på tomgangsforbruget. 
Løsninger 9. november kl. 05:56

Installationsomkostningen er tjent ind på mindre end et år, og energibesparelserne er lette at finde. Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra entreprenørgiganten NCC, der har testet sensorbaserede IoT-systemer i flere bygninger siden 2017. 

»Vi har gennem fire års arbejde med IoT og opsætning af sensorer påvist, at detaljeret måling af strømforbruget viser, hvordan man enkelt kan reducere forbruget og dermed udledningen af CO2 og tilmed spare en masse penge,« siger Martin Manthorpe, der er direktør for strategi og udvikling i NCC Danmark i pressemeddelelsen.

Kan halvere tomgangsforbrug 

Få fuld adgang til FacilityTech

FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Fortsæt din læsning
Debatten
Du har ikke tilladelse til at deltage i debatten. Kontakt support@ing.dk hvis du mener at dette er en fejl.
Forsiden
Ugen i FM: Dyr forglemmelse, ladestanderkrav og radioaktiv nedrivning

Ugen i FM: Dyr forglemmelse, ladestanderkrav og radioaktiv nedrivning

Velkommen til Ugen i FM Vi begynder i det nordjyske. Glemt dispensationsansøgning kan koste supersygehus dyrt Ifølge Nordjyske.dk har byggeledelsen på byggeriet af det nye supersygehus i Aalborg ikke fået søgt om at kunne dispensere fra en ændring i lovgivningen om elinstallationer i tide. Og det kan koste sygehuset dyrt.
Regnvand til toiletter og vaskemaskiner sparer strøm og rengøring

Regnvand til toiletter og vaskemaskiner sparer strøm og rengøring

Ny bydel i Aarhus anvender som de første sekundavand fra et forsyningsselskab til toiletter og vaskemaskiner. Analyse viser besparelser på grundvand, el, rengøring – og at en plastiktank er bedre end stål til opbevaring.
Løsninger

Seneste debat

Plastindustrien: Sådan øger vi det grønne fokus på plast i byggeriet

Plastindustrien: Sådan øger vi det grønne fokus på plast i byggeriet

Byggeriet i Danmark skal have fokus på en mere bæredygtig og grøn håndtering og brug af plast, skriver Christina Busk, miljøpolitisk chef i Plastindustrien.
Synspunkt af Christina Busk
Ugen i FM: Skimmel plager fanger, og legionella kostede 13 plejehjemsbeboere livet

Ugen i FM: Skimmel plager fanger, og legionella kostede 13 plejehjemsbeboere livet

Velkommen til Ugen i FM I denne uge blev corona igen opgraderet til en samfundskritisk sygdom, og fra denne morgen er coronapas igen et adgangskrav flere steder. Endnu er der ikke nye krav til bygningsejere, men enkelte steder har man valgt allerede at gå i coronaberedskab.
 
Sådan har hoppeforsøg og studier af slagsange reddet Brøndbys tribuner

Sådan har hoppeforsøg og studier af slagsange reddet Brøndbys tribuner

Ivrige fans var ved at hoppe tribunerne på Brøndby Stadion i stykker. En udskiftning var forestående, men studier slagsange og hopperi har nu vist, at forstærkning og overvågning er nok.
Løsninger