NCC: Med sensorer kan vi halvere tomgangsforbruget

Gladsaxe Company House NCC
Højopløst energidata fra sensorer kan afsløre store potentialer for energieffektivisering og forbedre driften. Ifølge entreprenøren NCC kan man i kontorbygninger som virksomhedens eget Gladsaxe Company House spare op mod 50 procent af energiforbruget uden for normal kontortid. Illustration: NCC. Se større version
Fire års brug af sensorer i kontorbygninger har vist entreprenørgiganten NCC, at der er store besparelser at hente - ikke mindst på tomgangsforbruget. 
Løsninger9. november 2021 kl. 05:56
errorÆldre end 30 dage

Installationsomkostningen er tjent ind på mindre end et år, og energibesparelserne er lette at finde. Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra entreprenørgiganten NCC, der har testet sensorbaserede IoT-systemer i flere bygninger siden 2017. 

»Vi har gennem fire års arbejde med IoT og opsætning af sensorer påvist, at detaljeret måling af strømforbruget viser, hvordan man enkelt kan reducere forbruget og dermed udledningen af CO2 og tilmed spare en masse penge,« siger Martin Manthorpe, der er direktør for strategi og udvikling i NCC Danmark i pressemeddelelsen.

Kan halvere tomgangsforbrug 

Få fuld adgang til FacilityTech

FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Fortsæt din læsning
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.