Minister: Slut med at fråse med byggematerialerne

Foto : Sanne Wittrup

Minister: Slut med at fråse med byggematerialerne

Byggeriet i Danmark har et enormt ressourceforbrug og står for 39 procent af landets samlede affaldsbunke. Derfor skubber ministeren på for en frivillig ordning, der definerer det bæredygtige byggeri.
Byggebranchen tærer alt for hårdt på Danmarks ressourcer. Eksempelvis koster opførelsen af en bygning det samme som fire års varmeforbrug i selvsamme bygning. Det vil klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen (R) gøre op med. Først og fremmest skal 'bæredygtigt byggeri' dog defineres. Heri kommer affaldsgenerering, energi- og vandforbrug til at indgå.
Vil du have fuld adgang til FacilityTech?

FacilityTech er mediet til dig, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Vi bringer ny viden om teknologiske løsninger, digitalisering, udbud, standarder og rammebetingelser, og via cases fra ind- og udland sætter vi fokus på de muligheder, udfordringer og løsninger, som du, står over for.

Husk at være logget ind med den e-mail, hvor du har dit abonnement tilknyttet. Oplever du fortsat udfordringer med din adgang, så skriv til support@ing.dk.

Prøv FacilityTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her