Middelfart vil samle Trekantskommuner om murstensbank

mursten genbrug Middelfart genanvendelse
CO2-mæssigt er det en god ide at genbruge gamle mursten i nye byggerier, men efterspørgslen stiger, og der er brug for flere sten. Derfor prøver Middelfart Kommune at få de øvrige kommuner i Trekantsområdet med på at oprette en fælles "murstensbank." Desuden har kommunen skærpet kontrollen med miljøscreeninger i forbindelse med nedrivninger så entreprenører enten med vilje eller på grund af manglende viden undlader at sende gode sten til genbrug. Illustration: Kristian Kipp. Se større version
For at gøre genbrug af mursten nemmere og billigere, arbejder Middelfart Kommune på at få de øvrige seks kommuner i Trekantsområdet med i en fælles “murstensbank”
11. marts 2021 kl. 05:57
errorÆldre end 30 dage

De mursten, som murerne i disse dage bruger til at bygge et nyt domicil til Middelfart Fjernvarme, kommer ikke fra et teglværk, men fra en gammel gård i byen Båring få kilometer væk. Genbrug af gamle mursten bliver stadig mere udbredt - og sidste uges Folketingsforlig om at indføre CO2-grænser for nybyggeri fra 2023 kan betyde, at efterspørgslen efter det CO2-besparende alternativ til nyproducerede sten, kan komme til at overstige udbuddet og føre til stigende priser. 

For at sikre, at der vil være sten nok til kommunens fremtidige byggerier - og at de bliver til at betale - arbejder Middelfart Kommune derfor nu på at få de seks andre kommuner i Trekantsområdet, Vejle, Fredericia, Kolding, Middelfart, Vejen, Haderslev og Billund, med på at oprette en fælles “murstensbank.” 

Få fuld adgang til FacilityTech

FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.