Mangel på statikere og brandeksperter: »Der er frustration over, at der er så få i markedet«

Nyt Naturhistorisk Museum
Certificerede statikere og brandeksperter har siden 1. januar 2020 skulle gennemgå dokumentationen bag alle nybyggerier og renoveringer, undtagen de mest simple. På billede byggeriet af det nye naturhistoriske museum i København. Illustration: Vejdirektoratet. Se større version
Små firmaer er varsomme med at uddanne nye certificerede rådgivere af frygt for, at de bliver snuppet af en større virksomhed. 
24. juni 2021 kl. 05:30
errorÆldre end 30 dage

Stigende priser for at bygge nyt og renovere samt forsinkede byggeprojekter. Det er nogle af konsekvenserne ved, at der i øjeblikket langtfra findes tilstrækkeligt med certificerede rådgivere til at kontrollere, at byggeprojekter lever op til sikkerhedskravene. 

Siden 1. januar 2020, da den såkaldte certificeringsordning blev indført, har det været obligatorisk at have en certificeret rådgiver til at gennemgå henholdsvis brand- og konstruktionsforhold på nybyggerier og renoveringer. 

Men det har taget meget længere tid end ventet og vist sig langt mere besværligt at få certificeret dem, der skal stå for kontrolopgaven.

De ingeniører, konstruktører og arkitekter, der har fået papirerne på plads, har til gengæld fået travlt og er blevet særdeles attraktive, hvilket branchen mærker. 

Få fuld adgang til FacilityTech

FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.