Lækage: Vandskade afslører generel fejl på stort sygehusbyggeri

Nyt Herlev Hospital, Herlev Hospital
Illustration: Region Hovedstaden. Se større version
Alvorlige fejl på vandrørene har udskudt åbningen af Nyt Herlev Hospital med et halvt år.
Indblik14. december 2021 kl. 05:45
errorÆldre end 30 dage

En vandskade få måneder inden den planlagte åbning af sidste del af Nyt Herlev Hospital har afsløret et generelt problem med vandrørsinstallationerne, og projektet er nu udskudt med cirka et halvt år. 

Afsnittet, der blandt andet skal håndtere gravide, fødende og neonatale, skulle være overdraget til sygehuset før jul, men en opstuvning af vand i afløbssystemet fik angiveligt en samling til at springe i august. 

Årsagen til vandskaden er ifølge Region Hovedstaden, der er bygherre, formentlig, at der var anvendt en forkert og svagere samling end forudsat. Det skulle have været en såkaldt låst samling, men i stedet er brugt en skydemuffe. Det viste sig senere at være en gennemgående fejl. Og mere dukkede op i den efterfølgende gennemgang.

 »Vi fandt også ud af, at de bæringer, der skal holde spildevandsrørene, ikke er monteret i aftalt antal og på de korrekte placeringer. Og dermed er systemet ikke stabilt nok,« fortæller vicedirektør Ole Kristian Bottheim fra Region Hovedstadens Center for Ejendomme.

Få fuld adgang til FacilityTech

FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.