Kunstig intelligens skal styre energiforbruget i Københavns børnehaver

Smart home building
Illustration: Andrey Suslov.
En intelligent styring af varmeforbruget kan give besparelser i både pengepungen og CO2-regnskabet. Københavns Kommune har dog endnu ingen konkrete forventninger til resultatet.
21. januar 2021 kl. 05:19
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Energiforbruget i en række af Københavns daginstitutioner skal styres af en kunstig intelligens, som fodres med data om vejret og brugen af de konkrete bygninger.

En mere intelligent styring af forbruget kan nemlig give en besparelse på el- og varmeregningen og samtidig sænke CO2-udledningen.

Det er målet med et nyt projekt i Københavns Kommune, hvor teknologien gennem to år skal afprøves i omkring 300 ejendomme på under 3.000 kvadratmeter.

»Brugen af kunstig intelligens kan blive et vigtigt element i at gøre København til verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025. Jeg ser frem til at opleve, hvordan projektet fungerer i praksis,« fortæller Teknik- og Miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL), i en pressemeddelelse om projektet.

Få fuld adgang til FacilityTech

FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger