Kritiseret OPP-pulje får lov til at overleve endnu et år

DNU Skejby psykiatrisk center
Illustration: Michael Harder / AUH Kommunikation.
Selv om Rigsrevisionen har været meget kritisk overfor regionernes mulighed for at slippe for at deponere penge, når de får private parter til at finansiere nye byggerier, kan regionerne igen i 2023 søge om deponeringsfritagelse
14. juni kl. 05:30

Regionernes anlægsbudget for 2023 fik ligesom kommunernes et ordentligt nøk nedad i den økonomiaftale, som Danske Regioner og regeringen i sidste uge rystede hånd på. I 2023 har regionerne således 2,95 milliarder kroner til de byggerier, der ikke er dækkede af Kvalitetsfonden, mens de 2022 måtte bruge 3,4 milliarder kroner til samme formål. Men på ét punkt fik regionerne løftet budgettet - og det var til den ellers stærkt kritiserede OPP-pulje. 

»Der etableres en deponeringsfritagelsespulje på 300 mio. kr. i 2023 vedr. offentligt-privat samarbejde, hvor der kan søges om dispensation for deponeringsforpligtigelsen i lånebekendtgørelsen,« står der således i økonomiaftalen for 2023. 

Det er 50 procent mere end de 200 millioner kroner, som deponeringsfritagelsespuljen blev skåret ned til i 2022, efter Rigsrevisionen i 2021 kritiserede regionernes brug af deponeringsfritagelsen. 

Få fuld adgang til FacilityTech
FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger