Kritiseret byggeri har været i brug i mere end ti år uden tilladelse

p-kælder
En p-kælder under en ejendom i Møgelparken i Viborg fra 2009 blev for nylig kritiseret af byggeeksperter. Nu viser det sig, at der aldrig er udstedt ibrugtagningstilladelse til projektet. Illustration: Rambøll. Se større version
Et Bach Gruppen-byggeri har været i brug siden 2009 uden den nødvendige tilladelse fra kommunen. En p-kælder under bygningen blev for nylig kritiseret af byggeeksperter.
4. maj 2021 kl. 05:45
errorÆldre end 30 dage

De konstruktive problemer, som er blevet fundet i en p-kælder i Viborg opført af Bach Gruppen, kunne måske være opdaget for mange år siden. 

Det viser sig nemlig, at de statiske beregninger bag byggeriet aldrig er formelt godkendt.  Det fire etager høje boligbyggeri Møgelparken, som Bach Gruppen i 2009 opførte delvist ovenpå parkeringskælderen, har nemlig været beboet og taget i anvendelse i adskillige år uden den lovpligtige ibrugtagningstilladelse.

Godkendelsen udstedes af kommunen og kræver, at man indsender dokumentation for sikkerheden.   

»Byggeriet i Møgelparken er taget i brug uden ibrugtagningstilladelse. Viborg Kommune har med baggrund heri bedt Bach Gruppen levere de sidste udeståender til sagen, herunder statiske beregninger,« oplyser Teknik- og Miljøforvaltningen i en mail til Facilitytech og Ingeniøren. 

Få fuld adgang til FacilityTech

FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.