Kommuner vil have 26 mia. kr. til anlæg - regeringen vil under 19,9 mia. kr

Jakob Bundsgaard (S) Martin Damm (V) KL Økonomiaftale 2022
Regeringens ønske om at sænke kommunernes anlægsbudget bliver mødt med en klar afvisning fra KL. Ifølge KLs formand, Martin Damm (V) (th) er der tværtimod brug for at øge anlægsbudgetterne, fordi prisstigningerne allerede har sat mange byggerier og renoveringer i stå. Han afviser, at kommunernes anlægsaktivitet bare vil forøge inflationen. Illustration: KL.
Kommunernes økonomichefer mener, at der er brug for anlæg for 26 mia. kr. i 2023. ikke mindst fordi prisen for at bygge stiger voldsomt. Regeringen vil derimod sænke anlægsloftet under de nuværende 19,9 mia. kr.
Interview12. maj kl. 05:37

Afstanden mellem, hvad landets kommuner mener, der er brug for at bygge for i 2023, og hvad regeringen er villig til at give, er betragtelig. 

Regeringen - i skikkelse af finansminister Nicolai Wammen (S) - har meldt ud, at kommunernes anlægsloft, der ligger på 19,9 mia. kroner i 2022, skal sænkes. 

»Der skal være en lavere anlægsramme for både kommuner og regioner set med regeringens øjne. Vi er nødt til at prioritere skarpt, så må vi se på, hvad vi i øvrigt kan gøre,« sagde han ifølge nyhedsbureauet Ritzau.

Men kommunerne selv mener, at der er brug for at løfte anlægsloftet. KL har spurgt kommunernes økonomichefer om deres anlægsbehov, og det summerer ifølge KLs formand Martin Damm (V) op til 26 mia. kroner. 

Få fuld adgang til FacilityTech

FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.