Kommuner med i milionprojekt: Skal optimere brug af data

Foto : Jesper Nørgaard Sørensen/Polfoto

Kommuner med i milionprojekt: Skal optimere brug af data

Otte danske kommuner er med i et projekt, der har fået 30 mio. kroner i støtte til at styrke brugen af data til optimering af bygninger og sikre flere energibesparelser.
Mange offentlige bygningsejere taber potentielle energibesparelser og CO2-reduktioner på gulvet, fordi data om varme-, vand- og elforbrug ikke er tilgængeligt, ikke har den nødvendige kvalitet eller ikke bliver udnyttet tilstrækkeligt. Sådan lyder den bagvedliggende problemstilling, som et nyt samarbejde mellem aktører på begge sider af Øresund, herunder 11 fra Danmark, skal gøre noget ved. 
Vil du have fuld adgang til FacilityTech?

FacilityTech er mediet til dig, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Vi bringer ny viden om teknologiske løsninger, digitalisering, udbud, standarder og rammebetingelser, og via cases fra ind- og udland sætter vi fokus på de muligheder, udfordringer og løsninger, som du, står over for.

Databaseret energistyring i offentlige bygninger

Projektet skal 'bane vejen for mere brug af data til energistyring og ledelse i kommunale bygninger og almene boligeselskaber'.

Fra Danmark deltager de otte kommuner Bornholms Regionskommune, Frederiksberg Kommune, Guldborgsund Kommune, Hillerød Kommune, Høje-Taastrup Kommune, Ishøj Kommune, Sorø Kommune og Tårnby Kommune. Herudover deltager Boligselskabet Sjælland, Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og organisationen Gate 21.

Fra Sverige deltager Bjuvs kommun, Eslövs kommun, Helsingborgs stad, Osby kommun, Hållbar Utveckling Skåne og Länsstyrelsen Skåne.