Kommuner accepterer renoveringsmål. Lovforslag kan gøre det til krav

Jakob Bundsgaard (S) Martin Damm (V) KL Økonomiaftale 2022
KLs formand Jakob Bundsgaard (S) og næstformand Martin Damm (V) fik forhandlet en økonomiaftale hjem med en høj anlægsramme og slap med en hensigtserklæring om at sigte efter at renovere i samme omfang som staten. Lov- og direktivforslag kan dog snart gøre renoveringsraten til et krav. Illustration: KL. Se større version
KL har som led i økonomiaftalen for 2022 sagt ja til at sigte efter at energirenovere tre procent af kommunernes bygningsmasse hvert år. Men lovkrav kan være på vej. 
10. juni 2021 kl. 05:53
errorÆldre end 30 dage

KLs formandskab har sagt ja til en blød udgave af et renoveringskrav, som kommunerne tidligere har kæmpet hårdnakket imod. 

Ifølge den nye aftale om kommunernes økonomi for 2022, som regeringen og KL indgik tirsdag aften, skal kommunerne nemlig »arbejde henimod« årligt at renovere tre procent af sine bygninger. 

I dag skal staten som følge af EUs energieffektiviseringsdirektiv ikke bare »arbejde henimod« at renovere tre procent af sine bygninger hvert år. Det er faktisk en pligt. På Christiansborg har der længe været et ønske at pålægge kommunerne og regionerne, som ejer henholdsvis 74 og 13 procent af landets offentlige bygninger, det samme krav. Socialdemokratiet havde det således med i sit valgoplæg, men KL har strittet hårdt imod. 

Få fuld adgang til FacilityTech

FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.