Kollapstruet p-kælder i Aarhus skal rives ned og fyldes med sand

Illustration: Teknik & Miljø, Aarhus Kommune
Illustration: Illustration: Teknik & Miljø, Aarhus Kommune. Se større version
19. marts 2020 kl. 12:00
errorÆldre end 30 dage

Parkeringskælderen under den nu delvist afspærrede rutebilstation i Aarhus er i så elendig forfatning, at den skal rives ned så hurtigt som muligt. Kommunen vil fylde hullet med sand og reetablere stationsområdet, indtil grundens fremtid er afklaret.

Selv om en del af parkeringskælderen under Aarhus Rutebilstation er designet som et beskyttelsesrum og derfor er toppet af med et 135 cm tykt betondæk, kan kælderen nu ikke klare mere. Det fremgår af en rapport, som ingeniørrådgiverne Orbicon | WSP og Cowi har udarbejdet for Aarhus Kommune.

»Konklusionen vedr. sikringsrum konstruktionerne er at dækket er nedbrudt i sådan en grad at restlevetiden er 1 år. Restlevetiden skal forstås, som at der kan ske brud/kollaps pga., at konstruktionerne ikke længere kan bære den last, de oprindeligt er dimensioneret for, og dermed bør arealet afspærres for trafik inden 1 år,« skriver rådgiverne i rapporten, som Ingeniøren har fået aktindsigt i.

Få fuld adgang til FacilityTech

FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.