København afviser at stoppe skandaleramt højhusbyggeri

Foto : Morten Munk Andersen

København afviser at stoppe skandaleramt højhusbyggeri

Selv om der er fundet byggeaffald, støbeskel og lave betonstyrker i fundamentet på et højhusbyggeri på Amager, er der ifølge Københavns Kommunes rådgivere ikke akut eller signifikant fare. Derfor vil kommunen ikke stoppe byggeriet.
Byggeriet af et skandaleramt 86 meter højt højhus på Bryggens Bastion på Amager får - indtil videre - lov til at fortsætte. Det har Københavns Kommunens forvaltning ifølge et notat sendt til Teknik- og Miljøudvalget besluttet. 
Vil du have fuld adgang til FacilityTech?

FacilityTech er mediet til dig, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Vi bringer ny viden om teknologiske løsninger, digitalisering, udbud, standarder og rammebetingelser, og via cases fra ind- og udland sætter vi fokus på de muligheder, udfordringer og løsninger, som du, står over for.

Nævnte firmaer

Njals Tårn

Københavns Kommune modtog i februar et anonymt tip om, at betonbundpladen under højhusbyggeriet Njals Tårn på Amager var af ringere kvalitet end foreskrevet. 

Siden har analyser fra Teknologisk Institut bekræftet tippet. Betonen kan ikke leve op til krav om hverken miljøklasse eller styrke, og bundpladen er fyldt med støbeskel.  

Bach Gruppen er via diverse datterselskaber både bygherre og entreprenør på projektet, som skal overtages af ejendomsselskabet Heimstaden.

I sidste uge blev flere af Bach Gruppens adresser ransaget af politiet. Selskabet efterforskes for dokumentfalsk i forbindelse med betonleverancerne. 

Bach Gruppen oplyser, at den mistænker datterselskabet BG Beton for at have leveret forkert beton til projektet og forfalsket følgesedler og fakturaer.