Inspektion afslører farlige el-fejl i mange haller og svømmehaller

Svømmehal vesterbro København
Illustration: Lars Bertelsen. Se større version
Hver tredje hal fik et påbud, da Sikkerhedsstyrelsen sidste år, inspicerede el-installationerne i 98 haller, svømmehaller og badelande. I 2020 blev 54 steder sideløbende indberettet, fordi de havde ikke den lovpligtige elsikkerhedsattest.
25. februar 2021 kl. 05:44
errorÆldre end 30 dage

Fejlstrømsafbryderen i eltavlen virkede ikke i seks af de haller og svømmehaller, som Sikkerhedsstyrelsens folk inspicerede sidste år. Og i 14 haller kunne en el-fejl mørklægge hallen helt, selvom det er et lovkrav, at belysningen skal fungere, selv om der opstår fejl i elinstallationerne. 

»Hvis strømmen går et sådant sted, vil hele hallen blive mørklagt, og det kan skabe panik og farlige situationer,« forklarer kontorchef Søren Muff fra Sikkerhedsstyrelsen om baggrunden for kravet om, belysningen skal være fordelt på flere sikringsgrupper i eltavlen eller havde mere end én RCD (fejlstrømsafbryder).

Seks steder virkede fejlstrømsafbryderen desuden ikke, så brugerne var ikke beskyttede mod stød eller brand forårsaget i fejl i de elektriske installationer eller de tilsluttede apparater. 

Halinspektører: Ikke i orden

Få fuld adgang til FacilityTech

FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.