Ikke flertal for renoveringskrav til kommuner og regioner

Renovering
Illustration: Teknologisk Institut. Se større version
Der er ikke flertal i Folketinget for at pålægge regioner og kommuner, at de skal renovere tre procent af bygningsarealet per år, som EU lægger op til. 
22. juni 2021 kl. 05:49
errorÆldre end 30 dage

Et beslutningsforslag, der krævede, at regeringen senest til nytår skulle have forpligtet regioner og kommuner til det samme renoveringskrav, som staten er underlagt, er endt som en såkaldt beretning med nogle noget mindre konkrete formuleringer. 

»Som led i økonomiforhandlingerne kan (der, red) igangsættes et arbejde, der skal belyse potentialet for energirenovering i den kommunale og regionale bygningsmasse samt anvise konkrete greb til at øge energieffektiviseringer på den samfundsøkonomisk mest hensigtsmæssige måde med henblik på over tid at nå en energirenoveringsrate på 3 pct,« står der således i beretningen, som der til sidst kunne skabes flertal for. 

Beslutningsforslaget blev stillet af Det Konservative Folkeparti. I det oprindelige forslag stod der, at regeringen »inden udgangen af 2021 (pålægges, red) at sikre, at EU’s krav om en årlig energirenoveringsrate på 3 pct. i statslige bygninger også kommer til at gælde i kommunale og regionale bygninger.«

Indflydelse trods udvanding

Få fuld adgang til FacilityTech

FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.