Google åbner BIG-designet hovedkvarter: 50.000 solpaneler, geotermisk opvarmning og vandrensende haver

BIG
Illustration: BIG.
Bygningskomplekset er på samlet set 102.193 kvadratmeter og består af kontorbygninger, et konferencecenter og boliger beregnet til kortvarig indlogering.
30. maj kl. 12:43

Google har annonceret åbningen af deres nye hovedkvarter Bay View.

Hovedkvarteret er designet af det danske arkitektfirma Bjarke Ingels Group (BIG) og Heatherwick Studio, der er baseret i London. Med designet har parterne forsøgt at skabe en bygning, der lever op til Googles ambitioner om CO2-neutralitet i 2030.

»Resultatet er en bygning, hvor solpaneler opfanger hver en foton, der rammer bygningen. Varmen og kulden fra jorden bliver lagret, og selv de naturlige floraer rundt om bygningen er faktisk hårdtarbejdende rodzonehaver, der filtrerer og renser vandet,« siger Bjarke Ingels i en pressemeddelelse fra BIG.

»At arbejde med så datadreven en kunde som google har ført til en arkitektur, hvor hver enkelt beslutning er taget på baggrund af hårde informationer og empiriske analyser,« fortsætter den danske arkitekt.

Drageskæl med solpaneler

Konkret er bygningen forsynet med det største geotermiske system i Nordamerika, der forventes at reducere CO2-udledningen med 50 procent. Et andet system opsamler regnvand og renser spildevandet, så det kan genbruges.

Bygningens tag er et stort drageskæl-lignende solcelleanlæg med 50.000 solceller, der tilsammen kan producere knap 7 MW. Derudover bliver bygningen forsynet med elektricitet fra vindmøller.

Få fuld adgang til FacilityTech
FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger