Forsøg på indkapsling af asbest-mistænkt loft skabte dyr fugtfælde

Middelfart Kommune Båring skole skimmelsvamp indeklima
Illustration: Middelfart Kommune.
Syv år efter en renovering, hvor man forsøgte at indkapsle loftsplader, der var mistænkt for at indeholde asbest, er en fynsk skole blevet ramt af skimmelsvamp i tagkonstruktionen.
9. juni kl. 05:58

I forsøget på at løse ét problem har Middelfart Kommune fået skabt et nyt. Mellem 2013 og 2015 renoverede kommunen en skole i byen Båring. Under renoveringen blev tagbelægningen udskiftet, men selve tagkonstruktionen og loftet, der bestod af perforerede gipsplader blev bevaret. Loftspladerne var imidlertid mistænkt for at indeholde asbest. Men i stedet for at fjerne dem, valgte man at indkapsle loftspladerne ved at opsætte en dampspærre på undersiden af loftspladerne. 

Men den løsning giver nu problemer. 

Efter fund af fugtaftegninger på det nye loft, der blev opsat på undersiden af dampspærren hyrede kommunen tidligere i år Dansk Miljørådgivning (DMR) til at foretage skimmelmålinger. 

Den 23. maj kom svaret. Der var skimmelsvamp og det i sådan et omfang, at kommunen samme dag valgte at flytte 52 elever i den pågældende fløj af skolen ud af lokalerne.

Få fuld adgang til FacilityTech
FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger