Europakommissionen vil samle 32.000 ansatte på 25 procent mindre kontorareal

Europakommissionen bygninger berlaymont flag EU
Illustration: Etienne Ansotte / Europakommissionen.
Klimamål og muligheden og begejstringen for hjemmearbejde betyder, at Europa-kommissionen vil forlade halvdelen af de bygninger, den i dag har i Bruxelles, og dermed reducere kontorarealet med 25 procent
7. juni kl. 05:17

Geopolitik, klimakrisen og ændringer i arbejdskulturen har til sammen fået Europakommissionen til at love drastiske ændringer i sin organisation og sin bygningsbestand. 

Ifølge en nyligt offentliggjort strategi, vil Europakommissionen, der i dag beskæftiger omkring 32.000 ansatte, nemlig reducerer sit kontorareal i Bruxelles betragteligt. Den belgiske hovedstad huser omkring 30.000 af kommissionens medarbejdere fordelt på omkring 61 bygninger, der samlet rummer lidt over én million etagemeter. Frem mod 2030 skal det areal reduceres med 25 procent ved at kommissionen rykker ud af halvdelen af de nuværende bygninger. 

Den store reduktion i arealet er nødvendiggjort at kommissionens klimaambitioner og Ruslands angreb på Ukraine, lød det kommissæren for budget og administration, den østrigske Johannes Hahn,, da strategien blev præsenteret. 

Få fuld adgang til FacilityTech
FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger