EU-forslag: Mindst hver syvende bygning skal tvangsrenoveres inden 2033

isolering mineraluld byggeplads
Illustration: Isover. Se større version
For at nå EUs klimamål, skal bygningsmassen være CO2-neutral i 2050. Det kræver langt hurtigere renovering. Derfor foreslår Europakommissionen nu, at gøre det lovpligtigt at opgradere de mindst energieffektive bygninger i hvert medlemsland inden 2033.
Indblik21. december 2021 kl. 05:55
errorÆldre end 30 dage

Langt mere kontante krav om energirenovering kan nu blive virkelighed i EU. I et nyt forslag kræver Europakommissionen således, at de mindst energieffektive bygninger i hvert medlemsland skal energirenoveres, så de rykker to energiklasser op inden 2033. 

»Forandringerne i byggesektoren er gået for langsomt. Og behovet for at handle i forhold til renovering er enormt,« sagde kommissionens vicepræsident Frans Timmermans således ifølge en pressemeddelelse fra kommissionen. 

Få fuld adgang til FacilityTech

FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.
settingsDebatindstillinger
#1
Finn Langgaard
10. januar kl. 10:45

En stor mundfuld - men nødvendig. Det vil naturligvis være nødvendigt med ændrede regler i forhold til lejeres indflydelse - og mulighed for at ændre på huslejen efter renovering. Noget af udgiften til stigende husleje bør jo efterfølgende kunne aflæses på varmeregnskabet. En anden fordel ved at udmelde en kommende tvangsrenovering vil være, at priserne på huse med stort renoveringsbehov blive lavere. En ekstra klimamæssig fordel vil blive, at vi får formindsket klimapåvirkningen, da udgifterne til renovering af huse formentlig vil begrænse den økonomiske mulighed for en del ferierejser med fly - og andre almindelige 'udskejelser', som tynger i klimaregnskabet.