Elendigt indeklima i skoler kan blive fortid for 3 milliarder

skole elever folkeskole indeklima renovering
Illustration: Claus Bjørn Larsen / Realdania. Se større version
Indeklimaproblemerne i halvdelen af de danske klasselokaler er så store, at elevernes indlæring og sundhed er mærkbart påvirket. Ny rapport har en løsning.
8. oktober 2020 kl. 05:58
errorÆldre end 30 dage

I Silkeborg har skoleeleverne fået præcis det, som et bredt udsnit af landets fagfolk nu anbefaler i et stort udspil: frisk luft og ordentligt indeklima for at forbedre indlæring, mindske hovedpine og sænke antallet af sygedage.

Den midtjyske kommune har taget indeklimaproblemerne i folkeskolen seriøst og har løst dem. De tekniske løsninger findes nemlig, og de er ikke bare til at betale, men giver god samfundsøkonomi, når man ser på, hvad tung luft, høje temperaturer og støj koster i form af dårlig indlæring og sygedage.

Meldingen kommer fra brancheforeningen Veltek, Blik & Rørarbejderforbundet, Concito, Foreningen af Rådgivende Ingeniører, Tekniq Arbejdsgiverne og Rådet for Grøn Omstilling, som i et nyt udspil viser, at folkeskolens indeklimaproblemer kan løses for 3,1 mia. kr. 

38,7 mia brugt

Få fuld adgang til FacilityTech

FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.