Elbiler, klimakrav og arbejdskraftmangel. Her venter FM-branchens største udfordringer og muligheder i 2022

2022 bygninger nytår balloner
Illustration: sofirinaja / Bigstock. Se større version
2022 kommer til at handle om opladere, digitalisering, indeklima, renoveringskrav, MR og om, hvordan man får beboere og brugere til at spare på energien
6. januar kl. 05:56

»Det helt store, som vi virkelig mærker et tryk på, er mobility. At få gjort ejendommene klar med ladeinfrastruktur, så de kan rumme lejernes elbiler. Der er enorm efterspørgsel,« fortæller Hans Andersen, der er energichef hos Deas, der administrerer over 2.500 ejendomme. 

Sammen med Karen Dilling, der er ejendomschef i Hillerød Kommune og formand for Kommunalteknisk Chefforenings (KTCs) faggruppe om kommunale ejendomme, og Anders Kjellerup, der er divisionschef for FM-leverandørens Coors tekniske afdeling og center of excellence giver han her sine bud på, hvad der bliver de største udfordringer og muligheder i ejendomsbranchen i 2022.

Massiv ladestanderudrulning kræver nye forretningsmodeller

Vi begynder med elbilerne, som Hans Andersen nævnte. I december blev der for første gang solgt flere biler med elmotorer end uden. Den tendens kommer ikke bare til at kunne mærkes på vejene i 2022, men også i ejendomsbranchen. 

Få fuld adgang til FacilityTech

FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.