DTU-test af indvendig efterisolering finder fugtophobning uanset metode - men kun lidt skimmel

Carsten Rode professor DTU Byg efterisolering indvendig
Et års test af løsninger til indvendig efterisolering har vist at heller ikke brug af faste plader er en garanti mod skimmelproblemer, fortæller professor Carsten Rode fra DTU Byg. Illustration: Jesper Kirkeskov / DTU Byg. Se større version
Uanset hvilken metode, man bruger til indvendig efterisolering, er der risiko for skimmelvækst, men grundig afrensning, imprægnering og basisk limmørtel kan ifølge nyt studie mindske risikoen markant. 
29. juni 2021 kl. 05:53
errorÆldre end 30 dage

På trods af årtiers produktudvikling er der stadig ingen produkter og metoder til indvendig efterisolering, der helt sikkert kan forhindre skimmelvækst. Det viser en undersøgelse foretaget på DTU Byg for Grundejernes Investeringsfond. 

»Når vi ser på, om der ophobes fugtighed i mellem isoleringen og den eksisterende ydervæg, så er der ingen af produkterne, der klarer sig rigtig godt,« fortæller professor Carsten Rode fra DTU Byg. 

Fugttæthed er svært i praksis

DTU har testet fire isoleringssystemer baseret på faste plader, fordi der ifølge universitetet er stigende interesse for alternativer til den traditionelle efterisoleringsløsning. 

Få fuld adgang til FacilityTech

FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.