Dom i sag om Njals Tårn: Krævede penge for at tie om betonsvindel

Njals Tårn
Illustration: Morten Andersen. Se større version
En dom i en straffesag i sagen om Njals Tårn giver et kig ned i byggebranchens underverden. Tidligere ansat i datterselskab ville kun tie om betonsvindel og overfakturering, hvis Bach Gruppen ville betale.
5. januar kl. 13:07

En dom fra september fortæller historien om, hvad der skete, i månederne op til at Københavns Kommune i foråret 2020 blev advaret om, at der var svindlet med betonen i fundamentet under det nye Amager-varemærke med en højde på 86 meter, Njals Tårn.

Retten i Nykøbing Falster har i sagen kendt en tidligere medarbejder i datterselskabet BG Beton skyldig i at forsøge at true sig til en lukrativ aftale med Bach Gruppen og udmålt straffen til 30 dages fængsel.

Medarbejderen truede med at gå til pressen med informationer om, at BG Beton - på ordrer fra Bach Gruppens ledelse - overfakturerede kunder og fuskede med betonen i fundamentet under Njals Tårn. Som betaling for at feje ulovlighederne ind under gulvtæppet krævede den tidligere BG Beton-medarbejder penge i form af, at Bach Gruppen skulle købe sig til en aftale med et firma, som han var medejer af.

Så langt nåede parterne dog aldrig, da Bach-direktøren meldte den tidligere ansatte til politiet.

Bach Gruppen mener, at dommen taler for sig selv, og erklærer sig tilfreds med udfaldet, lyder det i en mail.

Forløbet

Det hele startede den 23. december 2019, et par måneder inden en anonym afsender bad Københavns Kommune få undersøgt fundamentet under Njals Tårn.

Få fuld adgang til FacilityTech

FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.