Den sorte cementindustri får grøn teknologi

Materialehåndtering
Udstyr til materialehåndtering i Australien. Illustration: FLSmidth. Se større version
FLSmidth har sat sig for at kunne tilbyde teknologi til nul emissioner fra 2030. Missionen handler hverken om at vinde et nyt rumkapløb eller overhale Gretha Thunberg. Øvelsen er en ren teknologisk udfordring, fastslår den administrerende direktør.
19. november 2020 kl. 05:45
errorÆldre end 30 dage

FLSmidth har besluttet sig for at tilbyde sine kunder cementfabrikker og mineudstyr, der er 100 procent emissionsfrit i 2030. Fokus er teknologi, og strategien hedder MissionZero. 

»Vi er ikke på en etisk eller moralsk rejse. Vores kompetencer ligger inden for teknologi, så vi ser MissionZero som en teknisk udfordring,« slår adm. direktør i FLSmidth Thomas Schulz fast. 

»Vi har fundet ud af, at vi internt er nødt til at give bæredygtighed en teknisk coating, for når folk åbner aviserne, er det verdens Greta Thunberg’er, de ser, og det er ikke det, vi taler om her.«

Drivkraften bag strategien kommer indefra – og måske ligefrem nedefra – fordi medarbejderne selv har ønsket at udvikle i en endnu mere bæredygtig retning, forklarer direktøren. Så første skridt for ledelsen har været at regne på, hvad der var muligt. Det viste sig, at det rent teknisk ville være muligt at opnå emmissionsfrie teknologier i 2030, og da først strategien blev meldt ud i november sidste år, begyndte kunderne også at vise deres interesse. 

»Vi frygtede, at kunderne ville føle sig pressede af vores nye mission, men det har været lige modsat. Vi har fået mange henvendelser fra interesserede kunder, der gerne ville samarbejde og hjælpe med at skubbe på udviklingen,« siger Thomas Schulz.

Få fuld adgang til FacilityTech

FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Fortsæt din læsning
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.