Den endelige konklusion på storbrand i Vanløse: 4 alvorlige byggefejl bærer skylden

Grøndalsbo Vanløse Brand brandmur brandvæg tag tagbrand
Manglende røgadskillende skillevæg, huller i brandmuren og undertag af en brændbar banevare er de sandsynlige hovedårsager til, at en brand i en etageejendom i Vanløse spredte sig så hurtigt, at hele ejendommen med 90 lejligheder blev totalskadet. Det viser en undersøgelse fra Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut, som Bolig- og Planstyrelsen har bestilt. Illustration: Hovedstadens Beredskab.
Brandsikringen i etageejendommen Grøndalsbo overtræder den oprindelige byggetilladelse, og renoveringen 65 år senere gjorde det kun værre.
Indblik21. juni kl. 05:23

»Det gik ekstremt stærkt.«

»Normalt er en bygnings konstruktioner med til at begrænse branden. Det er det, vi normalt ser, også ved bygninger, der er lige så gamle eller endnu ældre, så forløbet her virker mærkeligt,« lød det i april undrende fra indsatschef Henriette Elmer fra Hovedstadens Beredskab, som var med til at bekæmpe storbranden.

Branden i marts totalskadede en bygning i Vanløse med 90 lejligheder, og nu er der kommet en forklaring på den lynhurtige brandspredning, der betød, at der var ild i 

hele den cirka 2.000 m2 store tagflade efter 80 minutter.

Brandchef Henriette Elmer var nemlig langt fra den eneste, der undrede sig, så Bolig- og Planstyrelsen (BPST) bestilte en undersøgelse fra Brand- og Sikringsteknisk Institut (DBI), og den nye rapport fastslår, at der var flere alvorlige mangler i brandsikringen i ejendommen.

Få fuld adgang til FacilityTech
FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger