Danmarks største plejehjemsbyggeri stoppet efter massive ekstrakrav

Sølund plejehjem
Illustration: SAB.
Boligforeningen SAB, der opfører det store plejehjemsbyggeri Sølund i København har ophævet kontrakten med totalentreprenøren Züblin efter ekstrakrav på 314 mio. kr. 
2. juni kl. 05:21

Alvorlige uenigheder mellem det almene boligselskab SAB og selskabets byggeforretningsfører KAB på den ene side og entreprenøren Züblin på den anden betyder, at byggeriet af et stort nyt plejehjem i København både bliver fordyret og forsinket. 

Tirsdag ophævede SAB nemlig totalentreprisekontrakten med Zublin, som skulle have opført det 38.000 m2 store byggeri, der udover 360 plejeboliger også skulle rumme 150 ungdomsboliger, en daginstitution, butikker og en parkeringskælder. 

»Züblin har ekstrakrav i en størrelse, som vi finder helt udokumenteret. Desuden har de varslet en forsinkelse på over 2,5 år. Det mener vi er en misligholdelse af kontrakten, og derfor har SAB ophævet den,« fortæller KAB’s byggedirektør Rasmus Jessing. 

Få fuld adgang til FacilityTech
FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger