Danmarks største boligselskab tilbyder eftersyn af brandsikring efter brand i Vanløse

Mens branden i Vanløse bliver undersøgt nærmere af DBI, er landets største boligselskaber godt i gang med at få checket op på deres boliger.
Illustration: Mette Munk.
Boligselskaber går brandsikkerheden på deres boliger efter i sømmene efter storbranden i Vanløse.
1. april kl. 10:28
errorÆldre end 30 dage

Danmarks største boligselskab, Københavns Almennyttige Boligselskab (KAB), tilbyder brandteknisk gennemgang af boliger, hvis undersøgelsen af branden på Grøndals Parkvej i Vanløse giver anledning til bekymring hos bestyrelserne i KAB. 

Det oplyser vicedirektør Lone Skriver. 

»Vi har skrevet rundt til vores bestyrelser, at vi har et samarbejde med Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut, så de enkelte boligselskaber kan få lavet en særlig brandteknisk gennemgang, hvis rapporten fra branden på Vanløse giver anledning til det. Generelt er der højt fokus på at have sikre forhold i vores boliger,« siger Lone Skriver. 

I 2018 gennemgik KAB brandsikringen på deres 65.000 boliger med forsikringsselskaber og -mæglere, og derfor er muligheden for opfølgende brandteknisk gennemgang frivilligt for bestyrelserne i KAB. Gennemgangen af brandsikkerheden havde blandt andet fokus på, om brandsektioneringen på boligerne var i orden, og ifølge Lone Skriver ajourføres rapporterne med mellem 20 og 40 gennemgange om året. 

Københavns største boligselskab, AAB, har i denne uge meddelt, at det vil eftersyne 20.000 boliger i København og omegn som reaktion på branden i Vanløse, som bredte sig fra èn opgang til 16 opgange og kostede 90 familier deres hjem.

Få fuld adgang til FacilityTech
FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger