Danmark i spidsen for EU-projekt om skræddersyet døgnrytmelys til plejehjem

Døgnrytmelys Bauneparken
Bauneparken har allerede døgnrytmelys i fællesarealer, hvor både beboere og personale har oplevet et betydeligt løft af nattesøvnen. Illustration: Chromaviso.
Et dansk plejehjem og fem virksomheder fra Schweiz, Polen og Danmark skal med støtte fra EU udvikle et nyt system med individuelt tilpasset døgnrytmelys til ældre på plejehjem.
Løsninger21. juni kl. 05:35

Plejehjemmet Bauneparken i Hillerød bliver spydspidsen i et ambitiøst, fælleseuropæisk projekt, som skal munde ud i en løsning med døgnrytmelys, som kan tilpasset individuelt både til de fysiske forhold og til den enkelte borgers behov. 

16 plejeboliger i Bauneparken skal teste løsningen, som kaldes "PerCiLight", ”Personalized and Circadian active dynamic Lighting for institutionalized elderly”. I forvejen har plejehjemmet døgnrytmelys på gange og fællesarealer, som blev installeret sidste år. 

Få fuld adgang til FacilityTech
FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Fortsæt din læsning
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger