Cowi: Stoppet højhusbyggeri bør tjekkes til tops

Foto : Morten Munk Andersen

Cowi: Stoppet højhusbyggeri bør tjekkes til tops

Fredag blev byggeriet af Njals Tårn på Amager stoppet, fordi der ifølge Københavns Kommunes rådgivere ikke er tilstrækkelig dokumentation for sikkerheden. Betonstyrken i bundpladen er ifølge rådgiverne knap 33 procent af det projekterede, og de anbefaler derfor at tjekke betonen i resten af bygningen.
Det er ikke bare bundpladen under det skandaleramte højhusbyggeri Njals Tårn på Amager, der bør gennemgå yderligere undersøgelser. Det gælder også de øvre dele af den 86 meter høje bygning.
Vil du have fuld adgang til FacilityTech?

FacilityTech er mediet til dig, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Vi bringer ny viden om teknologiske løsninger, digitalisering, udbud, standarder og rammebetingelser, og via cases fra ind- og udland sætter vi fokus på de muligheder, udfordringer og løsninger, som du, står over for.

Njals Tårn

Københavns Kommune modtog i februar et anonymt tip om, at betonbundpladen under det næsten 90 meter høje byggeri Njals Tårn på Amager var af ringere kvalitet end foreskrevet.

Siden har analyser fra Teknologisk Institut bekræftet tippet. Betonen kan ikke leve op til krav om hverken miljøklasse eller styrke, og bundpladen er fyldt med støbeskel.

Bach Gruppen er via diverse datterselskaber både bygherre og entreprenør på projektet, som skal overtages af ejendomsselskabet Heimstaden.

I forrige uge blev flere af Bach Gruppens adresser ransaget af politiet. Selskabet efterforskes for dokumentfalsk i forbindelse med betonleverancerne.

Bach Gruppen oplyser, at den mistænker datterselskabet BG Beton for at have leveret forkert beton til projektet og forfalsket følgesedler og fakturaer.