Byggeskandaler tvinger KU til droppe 20 procent af lejemål

Foto : MI Grafik

Byggeskandaler tvinger KU til droppe 20 procent af lejemål

En kæmpe huslejeforhøjelse venter Københavns Universitet, hvis det taber voldgiftssagerne om de stærkt fordyrede projekter, Bohr Bygningen og Mærsk Tårnet. Derfor vil universitetet nu droppe 20 procent af sine lejemål
De 37.500 studerende og 9.500 forskere på Københavns Universitet skal til at klemme sig sammen på langt mindre plads. Det fremgår af et debatindlæg, som rektor Henrik C. Wegener og prorektor Bente Merete Stallknecht har skrevet til universitets uafhængige medie, Uni-avisen.
Vil du have fuld adgang til FacilityTech?

FacilityTech er mediet til dig, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Vi bringer ny viden om teknologiske løsninger, digitalisering, udbud, standarder og rammebetingelser, og via cases fra ind- og udland sætter vi fokus på de muligheder, udfordringer og løsninger, som du, står over for.

Nævnte firmaer

SEA-ordningen

- Bygningsstyrelsen opkræver universiteterne husleje efter Statens huslejeordning (SEA).

- Styrelsen udlejer bygninger ud til fast procentsats af bygningens såkaldte genanskaffelsessum.

- Afkastkravet og hvilke elementer, der skal medtages i beregningsgrundlaget, er justeret flere gange, siden ordningen blev indført i 2001.

- Pr. 1. januar 2020 er satsen på 5,5 pct.

- Byggesager kan gennemføres efter fast pris eller efter regning. Historisk har universiteterne valgt at bruge de sidstnævnte aftaler. Kun to byggerier er gennemført efter fast pris.

- Bygningsstyrelsen foretrækker fast pris.

Kilde: Bygningsstyrelsen