Byggeisolering med popcorn er på vej mod markedet

Popcorns-isoleringspladen, der ligner en riskiks, kan være på vej i produktion.
Popcorns-isoleringspladen, der ligner en riskiks, kan være på vej i produktion. Illustration: Karl Bachl GmbH & Co. KG. Se større version
Tyske forskere har udviklet et plantebaseret, miljøvenligt isoleringsmateriale af granulerede popcorn, som både er brandsikkert og fugtbestandigt.
19. november 2021 kl. 13:59
errorÆldre end 30 dage

Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, om der lugter af biografsal på fakultetet for skovbrugsvidenskab ved Universitetet i Göttingen. Men på Institut for Chemie und Verfahrenstechnik von Verbundwerkstoffen (kemi og procesteknik af kompositmaterialer) har forskerne efter mange års arbejde udviklet en ny metode til at fremstille et både varmeisolerende og brandsikkert materiale af ekspanderede majskerner - også kendt som popcorn - der kan blive et bæredygtigt alternativ til de nuværende petrokemiske isoleringsmaterialer i byggeriet.

»Den nye proces, der er inspireret af processer i plastindustrien, muliggør en udgifts-effektiv produktion af isolationsplader i industriskala. Især når det gælder isolering af bygninger, vil det sikre at naturlige isoleringsmaterialer ikke længere bare er et niche-produkt,« siger professor Alireza Kharazipour, leder af forskningsgruppen.

Universitet i Göttingen har netop indgået licens med den tyske isoleringsvirksomhed Bachl Group om masseproduktion af popcorn-pladerne.

»Vi glæder og over, at vi sammen med universitetet kan bringe et så innovativt produkt på markedet som popcorns-isolering,« siger Michael Küblbeck, direktør for Bachl Group.

Få fuld adgang til FacilityTech

FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.