Byggeisolering med popcorn er på vej mod markedet

Popcorns-isoleringspladen, der ligner en riskiks, kan være på vej i produktion.
Popcorns-isoleringspladen, der ligner en riskiks, kan være på vej i produktion. Illustration: Karl Bachl GmbH & Co. KG. Se større version
Tyske forskere har udviklet et plantebaseret, miljøvenligt isoleringsmateriale af granulerede popcorn, som både er brandsikkert og fugtbestandigt.
19. november kl. 13:59

Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, om der lugter af biografsal på fakultetet for skovbrugsvidenskab ved Universitetet i Göttingen. Men på Institut for Chemie und Verfahrenstechnik von Verbundwerkstoffen (kemi og procesteknik af kompositmaterialer) har forskerne efter mange års arbejde udviklet en ny metode til at fremstille et både varmeisolerende og brandsikkert materiale af ekspanderede majskerner - også kendt som popcorn - der kan blive et bæredygtigt alternativ til de nuværende petrokemiske isoleringsmaterialer i byggeriet.

»Den nye proces, der er inspireret af processer i plastindustrien, muliggør en udgifts-effektiv produktion af isolationsplader i industriskala. Især når det gælder isolering af bygninger, vil det sikre at naturlige isoleringsmaterialer ikke længere bare er et niche-produkt,« siger professor Alireza Kharazipour, leder af forskningsgruppen.

Universitet i Göttingen har netop indgået licens med den tyske isoleringsvirksomhed Bachl Group om masseproduktion af popcorn-pladerne.

»Vi glæder og over, at vi sammen med universitetet kan bringe et så innovativt produkt på markedet som popcorns-isolering,« siger Michael Küblbeck, direktør for Bachl Group.

Få fuld adgang til FacilityTech

FacilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med renovering, drift og vedligehold af bygninger i såvel den offentlige som den private sektor.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til FacilityTech
Alt indhold på FacilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Du har ikke tilladelse til at deltage i debatten. Kontakt support@ing.dk hvis du mener at dette er en fejl.
Forsiden
Ugen i FM: Dyr forglemmelse, ladestanderkrav og radioaktiv nedrivning

Ugen i FM: Dyr forglemmelse, ladestanderkrav og radioaktiv nedrivning

Velkommen til Ugen i FM Vi begynder i det nordjyske. Glemt dispensationsansøgning kan koste supersygehus dyrt Ifølge Nordjyske.dk har byggeledelsen på byggeriet af det nye supersygehus i Aalborg ikke fået søgt om at kunne dispensere fra en ændring i lovgivningen om elinstallationer i tide. Og det kan koste sygehuset dyrt.
Regnvand til toiletter og vaskemaskiner sparer strøm og rengøring

Regnvand til toiletter og vaskemaskiner sparer strøm og rengøring

Ny bydel i Aarhus anvender som de første sekundavand fra et forsyningsselskab til toiletter og vaskemaskiner. Analyse viser besparelser på grundvand, el, rengøring – og at en plastiktank er bedre end stål til opbevaring.
Løsninger

Seneste debat

Plastindustrien: Sådan øger vi det grønne fokus på plast i byggeriet

Plastindustrien: Sådan øger vi det grønne fokus på plast i byggeriet

Byggeriet i Danmark skal have fokus på en mere bæredygtig og grøn håndtering og brug af plast, skriver Christina Busk, miljøpolitisk chef i Plastindustrien.
Synspunkt af Christina Busk
Ugen i FM: Skimmel plager fanger, og legionella kostede 13 plejehjemsbeboere livet

Ugen i FM: Skimmel plager fanger, og legionella kostede 13 plejehjemsbeboere livet

Velkommen til Ugen i FM I denne uge blev corona igen opgraderet til en samfundskritisk sygdom, og fra denne morgen er coronapas igen et adgangskrav flere steder. Endnu er der ikke nye krav til bygningsejere, men enkelte steder har man valgt allerede at gå i coronaberedskab.
 
Sådan har hoppeforsøg og studier af slagsange reddet Brøndbys tribuner

Sådan har hoppeforsøg og studier af slagsange reddet Brøndbys tribuner

Ivrige fans var ved at hoppe tribunerne på Brøndby Stadion i stykker. En udskiftning var forestående, men studier slagsange og hopperi har nu vist, at forstærkning og overvågning er nok.
Løsninger